In de blogserie Flessenpost schrijven campernomaden Annemarie en Martijn met waternomaden Erik, Karina en Wouter over hun reizende levensstijl. Annemarie en Martijn reizen in een camper door Scandinavië terwijl Karina, Erik en Wouter een wereldreis over zee maken met hun zeilboot. Trant-lezers kennen het verhaal van Annemarie en Martijn uit dit artikel. Vandaag stellen ze zich nog een keer voor.

Arvika, Zweden – 10-5-2017

Ha Karina, Erik en Wouter,

Wat gaaf dat jullie een zeilreis rond de wereld gaan maken! Wij zijn een paar maanden geleden in onze vintage Mercedes 508 camper voor onbepaalde tijd naar Scandinavië vertrokken. Leuk om op deze manier ervaringen uit te wisselen!

We zullen ons even voorstellen: we zijn Martijn (36) en Annemarie (30). Eind 2015 hebben wij elkaar ontmoet in de trein van Eindhoven naar Amsterdam. De vonk sloeg meteen over en slechts een paar maanden later zegden we allebei onze baan op en verkochten we ons huis om samen in een camper door Scandinavië te gaan reizen, samen met onze hond Foofur – een New Foundlander van bijna 60 kilo. We zijn nu bijna drie maanden in Scandinavië en we hopen komende winter door te reizen naar Lapland. Hoelang we wegblijven? Geen idee. Misschien een half jaar, misschien vijf of tien jaar. Misschien komen we nooit meer terug.

 

Annemarie had haar eigen koophuis in Eindhoven en werkte als magazijnmedewerkster bij een apotheek om haar opleiding tot massagetherapeut te bekostigen. Ze zat een beetje vast en dacht vaak: het moet ook anders kunnen. Martijn had zijn eigen aannemersbedrijf in Obdam. Hij werkte hard en maakte lange dagen. Hij had al tien jaar een relatie en had net zijn eigen huis gebouwd met een bedrijfshal erbij. Toen dat af was dacht hij: En nu? Is dit het? De dag dat hij Annemarie ontmoette, realiseerde hij zich dat het niet klopte waar hij mee bezig was. Hij heeft die week nog zijn relatie verbroken.

De camper had Martijn ooit gekocht om korte tripjes mee te maken. In februari 2016 zijn we ermee op wintersport gegaan naar Italië. Toen we terugreden zeiden we gekscherend tegen elkaar: ‘Zullen we gewoon in deze camper gaan wonen?’ Met Koningsdag stonden we allebei onze spullen te verkopen op de vrijmarkt.

Terwijl onze huizen te koop stonden bouwden we deze oude camper in de zomer van 2016 om tot een klein huisje. Dat voelt inmiddels echt als thuis en we missen helemaal niets, ook al is Martijn van 1200 naar 12 vierkante meter gegaan. We hadden wel eens gelezen over minimalisme maar we dachten altijd: het zal allemaal wel. Nu merken we hoe goed het voelt om weinig spullen te hebben.

Na bijna vijf maanden proefdraaien in de camper zijn we in februari vertrokken naar Scandinavië. Hier doen we vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning via Workaway. Daar valt natuurlijk heel veel over te vertellen en we hebben al heel wat avonturen beleefd, maar daarover later meer. Eerst zijn we benieuwd naar jullie verhaal: hoe zijn jullie erop gekomen om met zijn drieën de wereld rond te gaan zeilen?

Liefs,

Annemarie en Martijn

Geen verhaal van Annemarie en Martijn missen? Volg Trant op Facebook of Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt Annemarie en Martijn ook volgen via hun blog Lost Direction.