Wat is Trant?

trant (dem) 1 wijze, manierin de trant van op de manier van

Trant betekent manier, wijze, stijl of vorm. Daar gaan mijn artikelen over: de manier waarop mensen hun leven inrichten en vormgeven, hun wijze van leven, hun levensstijl.

Keuzestress

We leven in een tijd waarin keuzes en mogelijkheden in overvloed zijn. Werken of doorstuderen? Koophuis of wereldreis? Aardbeien-champagne jam of abrikoos-lavendelsmaak? De keuze is aan jou, jij bepaalt hoe je je leven inricht. Klinkt mooi, maar als je het helemaal zelf mag weten, wat kies je dan? Wat zijn de mogelijkheden en wat houden die in? Dat laat ik je op Trant zien.

Hier vertellen mensen over de keuzes die zij maken op het gebied van wonen, werken, opvoeden, reizen, relaties en meer. Waarom wonen zij in een tiny huis of aan boord van een schip? Waarom reizen ze als digitale nomade of huizenoppas de wereld over of geven ze hun kind thuisonderwijs? Met hun verhalen wil ik je laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik wil je inspireren en aan het denken zetten: hé, zo kan het ook!

Inspiratiebommetje

Moet jij nu ook in een tiny house gaan wonen? Dat mag. Maar nee, dat is niet mijn boodschap. Zelf woon ik met vriend en kind ook ‘gewoon’ in een rijtjeshuis in Nijmegen.

Maar na een interview met minimalisten Marieke en Femke breng ik wel net wat vaker een flinke doos spullen naar de Kringloopwinkel. Toen ik Renée en Jennifer had gesproken over hun zesurige werkdag voelde ik minder druk om als freelancer de acht uur vol te maken. En de verhalen van reizende moeders Valerie en Hester lieten me zien me dat moederschap niet het einde van avontuurlijk reizen hoeft te betekenen.

Al die interviews zijn kleine inspiratiebommen voor mij. Die wil ik jou ook meegeven. Of dat je nu aanzet om het roer helemaal om te gooien, of om er gewoon net even anders tegenaan te kijken.

Publicaties 

Een deel van mijn artikelen verschijnt in kranten en bladen, een ander deel schrijf ik puur voor Trant en verschijnt ook op Blendle en Reporters Online. In mijn blogs en op social media deel ik achtergrondinformatie, interessante artikelen van anderen en geef ik je een kijkje achter de schermen.

Wil je niets missen wat er op Trant gebeurd? Je kunt me volgen op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of Linkedin of je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief.