Toen Isabeau (24) verliefd werd op Felix, schrok ze. Ze had namelijk al een relatie. Toen ze haar vriend vertelde wat er aan de hand was, vroeg hij: ‘Vind je mij dan niet meer leuk?’ Zo was het niet, ze vond Felix gewoon óók leuk.

Stapje voor stapje paste het drietal zich aan die nieuwe situatie aan en dat werkte. Isabeau: “Ik dacht gewoon: nu heb ik twee vriendjes, prima!” Haar ouders deden ook niet moeilijk, die verwelkomden met Kerst gewoon twee schoonzonen.

Isabeau is niet de enige, polyamorie komt steeds vaker voor. Vooral onder milennials, volgens EenVandaag. In een item over polyamorie komen naast Isabeau en Felix de kersverse ouders Morton en Joy aan het woord. Ook zij houden er beiden meerdere relaties op na. Volgens Joy zou polyamorie voor een heleboel mensen dé oplossing zijn. “Ik denk dat als meer zichtbaar wordt hoeveel mensen op deze manier denken en leven, een heleboel mensen die in de knoop zitten met liefde en relaties daarmee het licht zien.”

Lijkt me een mooi onderwerp om op Trant een keer dieper op in te gaan, want: #zokanhetook. Maar voor nu kun je hier het fragment van EenVandaag bekijken:

In Trant Tipt geef ik elk weekend een korte samenvatting van een interessant artikel, fragment of blog dat je ergens anders volledig kunt lezen of kijken. 

Niets missen? Volg Trant op Facebook of Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief.