KIJKTIP | Als je als homostel een kind wil, kan dat. Maar zo easy peasy is dat niet. Dat zagen we gisteravond in de documentaire Gay Babyboom van Pim Mookhoek, die inzoomt op het fenomeen gays met kinderwens.

Bijzondere gezinsconstructies zijn tegenwoordig zo gek niet meer. Denk aan een single man die kinderen krijgt van een draagmoeder of vier ouders die ervoor kiezen om samen een kind te krijgen. Daarover gaat de documentaire Gay Babyboom van Pim Mookhoek. Die geeft een intiem kijkje in het leven van Len en Jermaine die op zoek gingen naar een donor om hun kinderwens uit te laten komen.

Het is fijn dat het steeds normaler wordt om als homostel of single kinderen te krijgen, maar makkelijk is het zeker niet. Dat wilde regisseur en filmmaker Pim Mookhoek laten zien in zijn documentaire Gay Babyboom. “Het is een heel proces. Je gaat niet even naar de buurman om te vragen of je zijn zaad mag”, zegt Pim. Zelf heeft hij ook twee dochters met een bevriend lesbisch stel. “De constructie die wij hebben bevalt ons alle vijf heel goed”, vertelt hij daarover.

Ik vind ze prachtig, die bijzondere gezinsconstructies die laten zien hoe het ook kan, en ik kan niet wachten om daar een mooie verhalenserie over te maken op Trant. Daarover later meer. De documentaire van Pim Mookhoek kun je hier terugkijken: