Met lood in je schoenen naar je werk op blue monday? Saai op kantoor? Ik denk niet dat de medewerkers van Google, Coolblue of Bol.com weten waar je het over hebt. Zij staan vast elke maandag te trappelen om weer de ballenbak in te duiken.

Je kent ze waarschijnlijk wel, de beelden van kantoormedewerkers die van een glijbaan roetsjen, overleg plegen op de schommel of zelfs een dutje doen in een slaapcabine. Hortence Chen bracht een bezoekje aan drie van zulke kantoren in Nederland en dat leverde een leuke reportage op. ‘Tijdens een korte tour door het kantoor vallen we van de ene verbazing in de andere. Hier kan je tijdens werktijd met Lego spelen! Of even op bed liggen in een hoogslaper! Op de 21e verdieping, in de zogeheten Loft die prachtig uitzicht biedt over de stad, is een bar waar gewerkt en vergaderd kan worden. Maar waar je ook even tot rust kan komen door naar een aflevering van Bob Ross te kijken…’

Bij Google is het bureau van de receptioniste een bakfiets, het auditorium is vernoemd naar Johan Cruyff en wie zich even terug wil trekken kan dat doen in een jaren zestig-caravan. Googlers kunnen hun gedachten verzetten in de zogenaamde relax hub, een ruimte waar werken niet is toegestaan. Genieten van een massage mag daar wel. Op de zestiende etage bevindt zich de kantine met de naam Flying Dutchman Café, waar de stroopwafels aan het plafond bungelen.

En wat dacht je van het kantoor van Coolblue in Rotterdam, met onder andere een ballenbak, themakamers als de Super Mario-kamer, de apenkooikamer en de kattenkamer, de Pacman-kamer, De Kuip met tribune, de kampvuurkamer en ’De woonkamer van je moeder’.

Waar al die kamers goed voor zijn en of het ook zo goed zou werken bij het accountantsbureau op de hoek? Je leest er alles over in dit artikel van De Telegraaf.