Wat is Trant?

cosmo-lifestyle-designTrant is een ander woord voor manier, wijze, stijl of vorm. Daar gaan mijn artikelen over: de manier waarop mensen hun leven inrichten, hun wijze van leven, hun levensstijl.

We leven in een tijd waarin keuzes en mogelijkheden in overvloed zijn. Werken of doorstuderen? Koophuis of wereldreis? Aardbeien-champagne jam of abrikoos-lavendelsmaak? De keuze is aan jou, jij bepaalt hoe je je leven inricht. Klinkt mooi, maar als je het helemaal zelf mag weten, wat kies je dan? Wat zijn de mogelijkheden en wat houden die in? Dat laat ik je op Trant zien.

Hier lees je verhalen van mensen die bijzondere keuzes maken op het gebied van wonen, werken, opvoeden, reizen, relaties en meer. Ze wonen in een tiny house of op een schip, reizen als digitale nomade of huizenoppas en geven hun kind thuisonderwijs of democratisch onderwijs.

Ik wil je niet overhalen om het ook zo rigoureus aan te pakken – dat doe ik zelf ook niet. Ik wil je inspireren en aan het denken zetten: hé, zo kan het ook! Sinds ik minimalisten Marieke en Femke heb gesproken breng ik regelmatig een flinke doos spullen naar de Kringloopwinkel en na interviews met tiny house bewoners Marjolein en Auke realiseerde ik me dat ‘dat grote huis’ waar ik ‘later’ in dacht te gaan wonen misschien helemaal niet zo groot hoeft te zijn. Toen ik Renée en Jennifer had gesproken over hun zesurige werkdag voelde ik minder druk om de acht uur vol te maken en de verhalen van reizende moeders Valerie en Hester overtuigden me dat moederschap niet het einde van avontuurlijk reizen hoeft te betekenen. Al die interviews zijn kleine inspiratiebommen voor mij. Die wil ik jou ook meegeven.

Een deel van mijn artikelen verschijnt in kranten en bladen, een ander deel publiceer ik zelf via Blendle. Nooit van gehoord? Hier lees je hoe dat zit. In mijn blogs en op  social media deel ik achtergrondinformatie, interessante artikelen van anderen en geef ik je een kijkje achter de schermen.

Wil je niets missen wat er op Trant gebeurd? Je kunt me volgen op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of Linkedin of je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief.