Over mij

over-mijOp Trantmagazine schrijf ik over de keuzes die anderen maken bij de inrichting van hun leven. En ik zelf?

Nadat ik in 2012 afstudeerde aan de opleiding journalistiek vertrok ik met vriend en laptop voor een half jaar naar Zuidoost Azië. In een stoffig hostel in Bangkok schreef ik mijn eerste verhaal als freelance journalist, over de watergevechten waarmee de Birmezen het boeddhistische oud en nieuw inluiden. Dat zette me aan het denken: zouden er meer mensen zijn die werken en reizen zo combineren?

Ik stuitte op de term digitale nomaden en onder de palmbomen van Koh Samui sprak ik reizend ondernemer André Gussekloo, die me voor een artikel in NRC Next alles over deze trend vertelde. Al snel volgden meer interviews met digitale nomaden, voor onder andere Opzij en Ouders van Nu.

In de jaren daarna verdiepte ik me ook in andere lifestyle onderwerpen en schreef ik artikelen over minimalisme, tiny houses, thuisonderwijs en backpacken met kinderen. Ik realiseerde me hoe bewust we tegenwoordig bezig zijn met de inrichting van ons leven. Er is zoveel mogelijk dat we grotendeels zelf kunnen bepalen hoe we ons leven inrichten.

Ondertussen wonen vriend, laptop en ik gewoon in een appartementje in Nijmegen, ik reis zelf niet als digitale nomade de wereld over en ik woon ook niet in een tiny house. Ik vind het wel heel leuk om over die onderwerpen te schrijven. De verhalen van anderen inspireren mij bij de keuzes die ik maak in mijn eigen leven. Die inspiratie wil ik graag met jou delen.

Vanuit die gedachte ontstond in 2016 het idee voor Trant Magazine. Hier vind je al mijn artikelen, blogs en vlogs over de bijzondere keuzes die mensen maken bij de inrichting van hun leven. Daarmee wil ik je laten zien wat er allemaal mogelijk is en je aan het denken zetten over de keuzes die je zelf maakt. Hier lees je meer over Trant.

Contact met me opnemen kan hier.

Liefs Lisette